Porsche: nálunk az utolsó pillanatig lesz kormánykerék

2017-11-28
Létrehozta: admin

Lutz Meschke, a Porsche vezetőségének tagja nyilatkozott cége és az önvezető technológiák viszonyáról. Azt mondja, az önvezető rendszerek hasznosak, de a Porschéket biztosan vezethetik a gazdáik, amíg csak lehet.

„A Porsche mindig olyan autó lesz, amelyet magunk is vezetni akarunk majd.”

– mondta, de kihangsúlyozta, hogy az önvezető technológiát mindenképp bevezetik. Az elektromos Mission E szedán lesz az első nagy lépés ebben az irányban, amely az évtized végén már korlátozottan önvezető lesz, valószínűleg hasonló mértékben, mint jelenleg a Teslák vagy épp az Audi A8-as, amelyben már most a világ első pénzért megvehető 3-as önállósági szintű önvezető rendszere dolgozik.

Meschke szerint a Mission E már szempontból is nagy lépés lesz a Porsche számára. A típus például nem csak azokat a funkciókat valósíthatja majd meg, amelyekre a bemutatása pillanatában képes lesz, de később különböző szoftveres frissítésekkel újabb és újabb lehetőségeket kínál majd. Emellett lesznek olyan funkciói is, amelyeknek az aktiválásáról maga a felhasználó dönthet a megvásárlás idején, vagy akár később.

forrás: totalcar.hu

Kategória: